Informace k VUS

Aleš Haman

 

Dvojice Hebák - Macura z družstva JAS, bude v letošním ročníku používat PAS-systém. Je vyvěšen na stránkách letošní ligy. Propozice to připouštějí s omezením, které přikládám.

 

Jednotlivé dvojice, které budou proti páru používajícím VUS nasazeny (může to být i jen jedna dvojice na celý zápas) si připraví písemně způsob obrany proti PAS-systému a předají nejpozději 15 minut před zahájením kola dvojici používající VUS.

4.4.5. Omezení VUS v soutěžích družstev

a) Nasazení dvojice používající VUS

Družstvo, jehož dvojice používá VUS, je automaticky považováno za hostující proti každému družstvu, jehož žádná dvojice VUS nepoužívá. Pro domácí pak neplatí pravidlo, že přisednuvší dvojice zůstává pro druhou polovinu na svém místě. Proti dvojici používající VUS může být nasazena libovolná dvojice ve všech částech utkání (kola).

b) Obrana proti VUS

V obraně proti VUS lze použít veškeré speciální dohody s výjimkou dohody, že zahájení PAS nevylučuje sílu běžně vhodnou na zahájení v barvě nebo v BT na prvém stupni. Speciální dohody v obraně proti VUS vyhotovené písemně musí být doručeny nejméně 15 minut před začátkem kola nebo utkání dvojici používající VUS.